Az Instagram Reels a jelentés szerint felülmúlja a TikTokot, a Facebookot a branded video tartalmak terén

Az Emplifi megállapításai az Instagram Reels teljesítményarányaiban bekövetkezett változást tükrözik, a hosszabb videók felülmúlják a rövid formátumú tartalmakat.

  • Az Emplifi ügyfélelkötelezettséggel foglalkozó vállalat új kutatása szerint az Instagram Reels márkázott videótartalmak felülmúlják más platformokon, köztük a TikTok-on és a Facebookon megjelenő hasonló tartalmakat.
  • A kutatás, amely több ezer márka tulajdonában lévő közösségi média fiókot elemzett, azt is megállapította, hogy a hosszabb Reels (a 90 másodpercnél hosszabbak) kétszer annyi videómegtekintést értek el átlagosan, mint a TikTok-on.
  • Az Instagram Reels a platform saját Stories funkcióját is felülmúlja, hatszor nagyobb elérést biztosítva, mint a Stories. Mégis, a hirdetők ötször annyi Történetet tettek közzé, mint amennyi Reelt 2023-ban.

Túl a TikTok-on, visszatért egy régi játékos: Az Emplifi kutatása szerint a hirdetők számára még van élet a Meta Instagram platformján. Ennek az ígéretnek a kihasználásához azonban szükség lesz némi változásra a hirdetők viselkedésében.

Az Instagram Reels, amelyek a TikTok hosszabb hosszúságú videóit tükrözik, amelyek az alkotók feedjeiben maradnak, sokkal időigényesebb létrehozni, mint a Stories-t, amelyek rövidebb (15 másodperces vagy annál rövidebb) videók, és 24 óra alatt eltűnnek a feedekből. Az Emplifi CMO-ja, Zarnaz Arlia szerint, amikor a márkák megalkotják a 2024-es közösségi marketingterveiket, érdemes lehet több Reelt és hosszabb formátumú videót beiktatni.

"Az alaptéma itt az, hogy kiaknázatlan lehetőségek vannak azon márkák számára, amelyek hajlandóak még jobban belenyúlni az Instagram-videó stratégiájukba, és a Reels-t a közösségi média kampányaik részévé tenni" - mondta Arlia a közleményben. "Az adatok azt mutatják, hogy a közönség pozitívan reagál a hosszabb videókra - a kulcs az, hogy olyan szórakoztató és értékes tartalmakat állítsunk elő, amelyek miatt tovább nézik a videókat"."

Az Insider Intelligence szerint a fogyasztók több időt töltenek a közösségi videók megtekintésével, mint bármely más közösségi média tartalomformátummal. Átlagosan az amerikai felnőttek által a közösségi médiacsatornákon töltött idő több mint felét (56%) a közösségi videók megtekintésére fordították. Ez 15%-os növekedést jelent az elmúlt három évben.

Míg az Instagramon a videók hossza számít, addig a TikTokon ez kevésbé fontos. Az Emplifi kutatása szerint a hosszabb hosszúságú Instagram Reels átlagosan 8 372 megtekintést ért el, míg a TikTok-on 3 379-et. Hasonlóképpen, a rövidebb hosszúságú (30 másodpercnél rövidebb) Reelek 6,145 medián megtekintést gyűjtöttek, a közepes hosszúságú (30-60 másodperces) Reelek pedig 7,830 medián megtekintést értek el. Az Emplifi a nézettségben mutatkozó jelentős különbséget az Instagram azon törekvésének tulajdonította, hogy előnyben részesítse a tekercseket a platformján.

Talán nem meglepő, hogy a Facebook Reels teljesítménye tükrözi testvérvállalatának teljesítményét: több mint háromszor annyi medián megtekintést vonzott, mint a platformon található többi videós tartalom.

NO MORE
AVOIDING THE POINT

LET'S TALK!

+36 20 420 0306
hello@dna.hu

OR FIND US ON:

IF YOU ALREADY HAVE A VISION, YOU NEED THE TOOLS!

REQUEST A QUOTE!
Digital Network Agency - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram