Google frissítések: A Crawl Rate Limiter eszköz megszűnése

A keresési innováció úttörőjeként a Google bejelentette, hogy 2024. január 8-án megszünteti a Search Console-ban a Crawl Rate Limiter eszközt. Az eszköz több mint egy évtizede volt elérhető, de a Google által végrehajtott jelentős fejlesztések és  és a mostanra elérhető egyéb eszközök miatt  Crawl Rate Limiter eszközre egyre kevésbé van szükség.

A Googlebotok hódítása

A Googlebot egy általános név, amit a Google két ún “webcrawlers”-ének lefedésére használnak:

- Googlebot Desktop

- Googlebot Smartphone

A Googlebotot annak érdekében tervezték, hogy több ezer gépen fusson egyszerre, és javítsa a teljesítményt és a méretet, ahogy a web tovább növekszik.

Ennek az eszköznek a célja, nagyjából a Crawl Rate Limiterhez hasonlóan, hogy dokumentumokat gyűjtsön össze a webről, és egy keresési indexet építsen fel a Google keresőmotorához.

Mire használták a Crawl Rate Limiter -t?

Több mint 15 évvel ezelőtt mutatták be a Crawl Rate Limiter eszközt, amelynek célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a kiadóknak a Googlebot keresésének ellenőrzésére, hogy az ne terhelje túl a szerverüket. A Google bejelentése szerint a Crawl Rate Limiter segítségével a keresési algoritmusok elértek egy pontot, ahol a Googlebot automatikusan észleli, ha a szerver teljes kapacitáson van, és intézkedik a keresési arány lassítása érdekében.

Optimalizáld a weboldalad a Googlebot számára!

Íme néhány a legfontosabb SEO-stratégiák közül, amelyek megkönnyítik a Googlebot munkáját:

- Javítsd a weboldalad láthatóságát a "Allow: /" parancs használatával a robots.txt fájlban.

- Kerüld el a "nofollow" címkét az oldal belső linkjein. Ez kifejezetten azt jelenti, hogy a keresőrobotoknak nem kell követniük azokat a forrásukig.

- Készítsd el a weboldalad sitemap-jét, amely lehetővé teszi a Googlebotnak, hogy megismerje az oldalad és minden elérhető tartalmat megtaláljon.

- Használd a Google Keresési Konzolt!

Ha a Googlebotot - és más webcrawlerseket - szem előtt tartva fejleszted a weboldalad, az javítja az oldal forgalmát, a konverziókat és az értékesítést egyaránt. A Crawl Rate Limiter eszköz megszüntetéséről szóló döntés a Search Console használhatóságának javítása érdekében született.ú

Ha szeretnéd javítani weboldalad láthatóságát, lépj kapcsolatba velünk még ma, és ismerd meg szolgáltatásainkat!

Ivett Szabó

Nincs TÖBB
FÉLREbeszélés

BESZÉLGESSÜNK!

+36 20 420 0306
hello@dna.hu

VAGY NÉZZ SZÉT EGYÉB FELÜLETEINKEN

Ha már van víziód, kellenek az eszközök!

KÉRJ AJÁNLATOT
Digital Network Agency - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram