A LinkedIn megosztja a havi aktív felhasználók számát az EU-ban a DSA-megfelelés részeként

A LinkedIn ennek nem örülhet.

Az EU új DSA-jának (digitális szolgáltatásokról szóló jogszabálya) egyik legfontosabb előnye - legalábbis a szélesebb körű jelentéstétel és átláthatóság szempontjából -, hogy az uniós régióban működő nagy közösségi platformok mostantól kötelesek jelenteni a havi aktív felhasználóik számát. Egyesek számára ez lesz az első alkalom, hogy hivatalosan is közzéteszik az aktív felhasználóik számát. 

A LinkedInt is kötelezi ez a jogszabály, akik eddig különös óvatossággal közöltek hasonló jellegű adatokat a platformról.

Valamilyen oknál fogva a LinkedIn sokáig megúszta, hogy csak a tagok számát osztja meg, azaz azoknak az embereknek az összlétszámát, akik regisztráltak, nem pedig az aktív felhasználókét, annak ellenére, hogy minden más közösségi alkalmazás beszámol valamilyen felhasználási számadatról.

Hogy ez mennyire lehet félrevezető, arra példa, hogy az X/Twitter több mint 2 milliárd profilt tárol, bár ezek többsége inaktív, a hivatalos felhasználószám pedig 250 millió.

Ez jelentős eltérés, ami azt jelenti, hogy a LinkedIn legutóbbi jelentései, miszerint jelenleg 985 millió taggal rendelkezik, további kontextus nélkül nem sokat jelentenek.

Most azonban a DSA jelentésének köszönhetően legalább egy erős mutatója van annak, hogy valójában hány aktív felhasználója van a platformnak.

A múlt héten a LinkedIn megosztotta az EU-s felhasználószámokat, az egyes uniós országok havi aktív felhasználóinak teljes listájával.

Ezek a számok valós képet és viszonyítási alapot adnak ahhoz, hogy milyen súlyozással kezeljük online stratégiánk során a platformot.

Összevetve őket, az egyes uniós régiókban a tagok körülbelül 40,28%-a aktív LinkedIn felhasználó.

Ez valószínűleg más régiókra is eléggé jellemző, és ha ezeket az adatokat a LinkedIn teljes taglétszámával összevetjük, akkor úgy becsülhetjük, hogy a LinkedIn jelenleg körülbelül 397 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik.

Nincs TÖBB
FÉLREbeszélés

BESZÉLGESSÜNK!

+36 20 420 0306
hello@dna.hu

VAGY NÉZZ SZÉT EGYÉB FELÜLETEINKEN

Ha már van víziód, kellenek az eszközök!

KÉRJ AJÁNLATOT
Digital Network Agency - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram