2023 legjobb AI marketing eszközei

A marketingesek viselik az összes kabátot. Függetlenül attól, hogy a marketing mely területén dolgozol, valószínű, hogy téged is sokszor megkérnek, hogy fejleszd képességeidet egy másik terület felé. Azonban az AI eszközök berobbanása megkönnyítheti a sokoldalúságot.

Sok időt töltöttem az AI marketing eszközök kipróbálásával. Tapasztalataim alapján összeállítottam egy listát az általam teszteltek közül, a legjobb AI marketing eszközökről, hogy te is gyorsabban és hatékonyabban dolgozhass.

Mi is az AI marketing eszköz?

Az AI marketing eszköz bármilyen szoftver, amely mesterséges intelligenciát használ az adatok alapján történő automatizált döntéshozatalra. Általában a tartalom létrehozására gondolunk, amikor az AI használatával kísérletezünk a marketingben, de az AI alkalmazásától függően sok minden mást is tehet a folyamatok felgyorsítására. Íme néhány mód, hogy az AI marketing eszközök miként segíthetnek a mindennapokban:

  • Hirdetés optimalizálás és célközönség meghatározás
  • Tartalom optimalizálás
  • Piackutatás
  • Hangulat elemzés
  • Fordítás többnyelvű kampányokhoz
  • Előrejelző leadszerzés
  • Chatbotok

És ez csak a jéghegy csúcsa. Ahogyan az AI válik az új normává, a használt alkalmazások többségében beépített AI lesz. Addig is viszont érdemes megnézni, hogy jelenleg melyek a legjobb elérhető AI marketing eszközök.

A legjobb AI marketing eszközök képek és videók generálásához

A marketingesek számára legfontosabb eszközök közé tartoznak a grafikai szoftverek. Bár nagyobb kampányokhoz jobb szakértőt alkalmazni, fontos rugalmasnak lenni olyan dolgok kreálásakor, mint egy blogbejegyzés borítókép vagy egy videó thumbnailje.

DALL-E

Az AI képgenerátorok segíthetnek abban, hogy egyedi képeket hozz létre, amelyek testre szabhatók a márkádhoz, erre kitűnően alkalmas a DALL·E is. Rendkívül egyszerű használni annak ellenére, hogy profi funkciókkal rendelkezik. Egyszerű promptok segítségével digitális műalkotásokat generálhatsz.

Természetesen a DALL·E nem az egyetlen olyan AI műalkotás generátor, amit érdemes kipróbálni. Itt van egy lista a legjobb AI kép generátorokról, több lehetőségért.

Photoshop

Az AI képgenerátorok kreatív alapokat hoznak létre, de ha valóban a következő szintre akarod emelni a projektet, szükséged lesz egy AI képszerkesztő alkalmazásra is. Ezek azok, amik képesek feldobni az AI által generált képeket, vagy használhatod őket saját terveid és fotóid megjelenítéséhez az adott kontextusban. Az Adobe Photoshop itt a nagy név. Más hasznos trükkök mellett a Photoshop lehetővé teszi nem kívánt objektumok eltávolítását egy képről és azok helyettesítését olyan tartalommal, ami tökéletesen illeszkedik az eredetihez. Ha a Photoshop nem szimpatikus számodra, vagy túl meredek a tanulási görbe, nézd meg a Zapier listáját a legjobb AI fotószerkesztőkért, több ajánlattal.

Descript

Legyen szó személyre szabott marketing anyagokról, belső üzenetekről, vagy rövid YouTube oktatóról, a gyors videókészítés képessége hatalmas előny, és az AI ezt is lehetővé teszi. Természetesen az AI által generált videók nem lesznek olyan autentikusak, mint az emberi verziók, de kisebb projekteknél elvégezik a munkát.

A Descript az egyik legjobb eszköz erre a célra, ami elsősorban egy hang- és videószerkesztő eszköz, amely lehetővé teszi a tényleges videó szerkesztését a megadott, elhangzó szöveg szerkesztésével. Erős, könnyen használható, és tökéletes a csapatmunkához. 

A legjobb AI marketing eszközök kutatáshoz és íráshoz

A kutatás és az írás kéz a kézben jár. Elvégre nem kellene tartalmat létrehozni kutatás nélkül, legyen szó piackutatásról vagy téma kutatásról. A következő AI marketing eszközök ezért nem csak a tartalom generálásban, de az előzetes kutatásban is segítenek.

AI SEO tartalom optimalizáló eszközök - Clearscope

A tartalom optimalizáló eszközök abban segítenek, hogy a tartalmad minél előrébb rangsorolódjon. Mintha egy szerkesztő- és SEO-fókuszú kutató-asszisztens lenne egyesítve. Megvizsgálja a tartalmadat, elemzi, hogy mit talál hasonló témában a weben, és ez alapján elmagyarázza, mi hiányzik még a tiédből. Végül ajánlásokat tesz annak érdekében, hogy a te cikked kiemelkedjen a versenytársak közül.

A Clearscope-t mindenképpen érdemes kipróbálni. Megkérik az árát, de rengeteg funkciót tartalmaz, hogy segítse a tartalmad minőségének javítását, és kiemelkedjen a keresési eredményekben. Egy pillanat alatt láthatod a releváns kulcsszavakat, kérdéseket és szekciókat, amiket be kell illesztened a cikkedbe. Segítségével összeállíthatóak részletes útmutatók, amik percek alatt megoszthatóak külső írókkal és bárhonnan elérhetőek - legyen az a Google Dokumentumok vagy a WordPress.

AI helyesírás-ellenőrzők és átírási eszközök - Grammarly

Miután létrehoztad és optimalizáltad a tartalmadat, az AI helyesírás-ellenőrző és átíró eszköz segít abban, hogy polírozd azt azért, hogy ne rontsd el a kemény munkádat egy kínos helyesírási hibával.

A legtöbb írónak és marketingesnek erre a Grammarly a választott eszköze. Mint egy néma írótárs, figyeli a tartalmadat és megtalálja a nehezen észrevehető hibákat. Kiszagolja a helyesírási és írásjeleket érintő hibákat, és biztosítja, hogy az írásod megfelelő hangnemben szólaljon meg, amikor megadod neki a márka stílusútmutatódat és a hanghordozás beállításait. Az új generatív AI funkciójával, a GrammarlyGO-val, képes azonosítani a tartalom minőségében lévő hiányosságokat, ajánlásokat tenni a javításokhoz, és akár a tartalom létrehozásában is segíthet.

AI közösségi média menedzsment eszközök - FeedHive

A közösségi média menedzsment eszközök elengedhetetlenek a megfelelő közösségi média stratégia hatékony végrehajtásához szükséges feladatok kezeléséhez. És bár a legtöbb alkalmazás elkezdte beépíteni az AI valamilyen formáját, van néhány, amelyek már teljes mértékben erre összpontosítanak.

A FeedHive egy remek eszköz ebben a kategóriában. Sok AI és automatizálási funkciót alkalmazhatsz, hogy segítsen mindenben, a tartalom létrehozástól az újrahasznosításig, a posztoláson és az elemzésig. Például az AI által támogatott tartalom újrahasznosítás segít abban, hogy meglévő bejegyzéseidet újrahasznosítsd anélkül, hogy redundanciát eredményezne. Az AI által támogatott feltételes posztolás pedig az mesterséges intelligenciát használja például a kommentek számának elemzésére, melyhez újabb és újabb automatizáció köthető.

Nincs TÖBB
FÉLREbeszélés

BESZÉLGESSÜNK!

+36 20 420 0306
hello@dna.hu

VAGY NÉZZ SZÉT EGYÉB FELÜLETEINKEN

Ha már van víziód, kellenek az eszközök!

KÉRJ AJÁNLATOT
Digital Network Agency - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram