Mi ez a tartalommánia? És mit takar pontosan?

Miért adnál ingyenes, minőségi tartalmat a fogyasztóknak, amikor akár be is árazhatnád? És mi van, ha nem vásárolnak utána? A minőségi tartalom egy nagyon fontos pontja az online eladásoknak. Ahhoz, hogy megbízhatónak tűnj a piacodon, be kell bizonyítanod, hogy értesz ahhoz, amit csinálsz, és el is tudod magyarázni érthetően, hogy miért van szüksége az olvasónak arra a termékre, szolgáltatásra, amit te árulsz. Építed a megbízhatóságodat, edukálod a vásárlót, és elindítod abban a marketing tölcsérben, aminek a végén megvalósul a vásárlás.

Nézzük tehát pontokba szedve mik az előnyei:

  • Elkötelez: tartalmad igazodik a felhasználók speciális igényeihez. Amikor valamilyen megoldást keresnek a problémájukra, akkor te megoldást nyújtasz számukra egy poszttal, egy videóval vagy egy infografikával. 
  • Tájékoztat: amikor a felhasználók már találkoztak a tartalmaddal és relevánsnak találták, akkor meg kell felelned az elvárásaiknak, és még több tartalmat kell szolgáltatnod. 
  • Épít: ha folyamatosan készíted a tartalmaidat, egyre több olyan ember lesz, aki megismeri a céged és megbízik benned. Így növeled a leadek számát, akik aztán konvertálni fognak egy bizonyos arányban, amikor felkínálod számukra a termékedet.

Sokkal könnyebben fognak rád találni

A tartalommarketing rákényszerít arra, hogy folyamatosan értékes tartalmat készíts az emberek számára. Minél több cikket és bejegyzést teszel közzé, annál többször használod a kulcsszavaidat és annál inkább növelheted a forgalmad, javíthatod az átkattintási arányod, ami SEO szempontból kedvező.

Amit viszont a tartalomkészítés során fontos megérteni, hogy a felhasználóknak értéket, változatosságot és mennyiséget kell kínálni. Nem elegendő, ha csak a termékedről írsz, ehelyett történeteket kellene gyártanod, melyeknek főszereplője maga az ügyfél. Be kell mutatnod számukra, hogy miként befolyásolja pozitívan az életüket a terméked vagy szolgáltatásod.

Ez nem csak a tartalomra vonatkozik, hanem arra is, hogy több formátumban tálald a mondandódat, készíts képeket, videókat, audió-anyagokat!

Fontos a mennyiség is, de ha választani kell a minőség vagy a mennyiség között, akkor egyértelműen előbbire tesszük le a voksunkat. Sokkal fontosabb, hogy minőségi, releváns anyagokat gyárts, mint, hogy minden nap kitegyél egy új posztot.

Leadeket szerzel plusz ráfordítás nélkül

És mi lenne számodra fontosabb, mint hogy mennyit kell költened, és ez hogyan térül meg? Nos, a tartalommarketing az egyik legköltséghatékonyabb eszköz, amit be tudsz vetni. Egyszer kell rá időt szánni, és utána beindul az öngerjesztő folyamat, ha mindent jól csináltál. Addig fogja hozni az új leadeket, amíg valóban szükség van a termékedre. 

Ehhez persze pontosan tudnod kell, hogy kinek és mit akarsz eladni, és ez milyen problémájára nyújt megoldást, milyen felhasználási lehetőségei vannak, hogyan kapcsolódik az emberek életébe a terméked. Így fogsz tudni olyan cikkeket írni, amivel azonsulni tudnak. Persze ne felejtsd el a kulcsszavak célzott használatát sem.

Fordíts különös hangsúlyt a jól konvertáló landing oldalakra, vagyis amikor valaki megérkezik a landing oldaladra, akkor kell ott lennie valaminek, ami meggyőzi őt arról, hogy konvertálnia kell. Indíts egy jó főcímmel, majd némi gyors információval, egy meggyőző képpel, vallomással és persze egy hatékony cselekvésre ösztönző linkkel vagy gombbal (CTA) zárd az oldalt.

Nincs TÖBB
FÉLREbeszélés

BESZÉLGESSÜNK!

+36 20 420 0306
hello@dna.hu

VAGY NÉZZ SZÉT EGYÉB FELÜLETEINKEN

Ha már van víziód, kellenek az eszközök!

KÉRJ AJÁNLATOT
Digital Network Agency - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram