Miért jó egy digitális marketing ügynökség?

Digitális marketing ügynökség, miért is ne?

Elgondolkodtál már azon, hogy a vállalkozásod sokkal jobban is mehetne, ha csak a céged fő tevékenységeire összpontosítanál és a háttérmunkát egy digitális marketing ügynökségre bíznád? 

Szeretnéd az online eszközök felhasználásával is bővíteni a vállalkozásod? Felvarratnád weboldalad szarkalábait? Szükséged lenne egy új logóra? Indítanál néhány ütős hirdetést, amellyel népszerűsítenéd a branded? Találkoztál a SEO, PPC, Google Ads, blogolás, e-mail marketing fogalmával is? Olyan, mintha mind kínaiul lenne? Fogalmad sincs, hogy hol kezd?! Ez teljesen normális. Nem kell, hogy profin érts olyan dolgokhoz, ami a napi rutinfeladataidba nem fér bele, ezért találták ki a  a digitális marketing ügynökségeket.

Az utóbbi pár évben sokat fejlődött a világ, gondolj csak bele, hogy már egy 2 éves gyerek is magabiztosan kezeli az érintőképernyős telefonokat, segítség nélkül megnyitja a kedvenc videóját, anélkül, hogy ismerné a betűket vagy olvasni tudna. Ami ma még újdonságnak tűnik, az lehet pár év múlva már elavult technológia lesz. Gondoljunk csak a videó-kazettákra, floppyra, CD-re, DVD-re, nemrég még ezeken tároltuk az adatokat, mára már lehet lejátszód sincs, amivel meg tudnád nézni őket. Nemcsak a technológia változik, hanem az emberek szokásai, ízlése, viselkedése is. Emlékszel, hogy nem régen, ha elmentél nyaralni be kellett osztanod, hogy hány fényképet készítesz a filmes fényképezővel, amiket aztán albumba rendeztél? Most több száz képet is készíthetsz egy-egy fontos esemény során és a legtöbbet még ki sem nyomtatod, csak digitális formában őrzöd.

Ugyanez zajlik egy digitális marketing ügynökségnél is, ahogy a világ is folyamatosan fejlődik, változik úgy jönnek folyamatosan az új trendek, technológiák, fejlesztések. Tavaly még azt sem tudtuk mi az a TikTok, most pedig a csapból is ez folyik. Folyamatosan változnak az emberek igényei is. Manapság már nem elegendő, hogy legyen egy kis boltod egy forgalmas utcában, az online jelenlét is rendkívül fontos.  Gyakran szoktuk hallani, hogy, ha nem posztolsz a netre, az olyan, mintha nem is léteznél. “Megosztok, tehát vagyok!” (Klausz M.)

digitális_marketing_ügynökség

Összeszedtünk egy kis listát Neked, hogy miért is lenne érdemes együtt dolgoznod egy digitális marketing ügynökséggel!

1. Digitális marketing ügynökség helyett megoldod házon belül?

Nincs azzal semmi gond, ha házon belül oldod meg az online marketinged. Azzal azonban kalkulálnod kell, hogy egy marketing csapat képzése, finanszírozása és koordinálása nem egy hetes projekt lesz. A marketinges tréningek, tanfolyamok költségesek, nehéz kiválasztani a megfelelőt. Ezenkívül sok erőforrást és rengeteg időt igénylő munka áll majd előtted. Jól jöhet számodra egy digitális marketing ügynökség, ha ezekkel a dolgokkal nem szeretnél foglalkozni. Egyszerűen csak meg kell osztanod a kitűzött céljaidat egy általad választott ügynökséggel, akik kialakítják számodra a megfelelő stratégiát. Az online marketing minden elemét az ügynökség csapata belsőleg kezeli. Ez a lehetőség felszabadít, így koncentrálhatsz arra, amiben igazán jó vagy, mégpedig a vállalkozásod működtetésére, irányítására.

2. Megfizethető lehetőség

Amikor egy cégvezető elgondolkodik azon, hogy alkalmazzon-e digitális marketing ügynökséget, akkor gyakran összehasonlítja az ügynökség költségeit, a házon belüli megoldással. Te is meglepődsz majd, amikor megtudod, hogy egy ügynökség idővel sokkal gazdaságosabb megoldás a számodra, hiszen megspórolhatod a foglalkoztatott munkavállalók visszatérő költségeit, például az ellátásokat, az egészségügyi költségeket és a fizetéseket. A kampányok futtatásához szükséges eszközök egy része borsos egyszeri fizetéssel vagy előfizetéssel is járhat. A digitális marketingeszközök költségesek, egy professzionális digitális marketing ügynökség már jól fel van szerelve a megfelelő kellékekkel és technológiákkal, így neked már nem kell megvásárolnod ezeket.

3. Ne félj az új ötletektől!

A digitális marketinggel kapcsolatban fontos azt a tényt elfogadni, hogy ami működik az egyik cégnél, az nem biztos, hogy a másiknál is be fog majd válni. Lehet, hogy lesz olyan kampány, ami nem a várt eredményeket fogja hozni, míg mások nagyon hasznosak lesznek számodra. Egy jó digitális marketing ügynökség remek ötleteket ad arról, hogy milyen technikák fognak eredményt hozni. Új perspektívát nyújtanak számodra. Ami a közösségi média marketingjét illeti, egy digitális marketing ügynökség segít megtudni, hogy a célközönséged hol érhető el leginkább. Meg tudják határozni, hogy mely tartalmak vonzzák a legjobban őket,  mindig a megfelelő köntösbe bújtatva. Ez nagyban elősegíti a közösségi média kampányaid egyszerűsítését is.

4. Folyamat- és stratégiai orientáció

Még mindig nem kaptad meg a választ arra, hogy miért kellene digitális marketing ügynökséget alkalmaznod? Ezek a vállalatok folyamatosan követik az online kampányok sikeres létrehozásának módszertanát, a folyamatok fejlesztésére összpontosítanak és természetesen mindig az ügyfél igényeire koncentrálnak. A házon belüli marketingszakemberek nem tudják megoldani ezt a marketing feladatot a legjobb digitális marketing ügynökség segítsége nélkül. Ugyanis mindig tisztában kell lenni olyan marketing trendekkel, amelyek működnek vagy nem működnek a digitális marketing világában. A digitális marketing megoldásokat kínáló vállalatok nagyon jól tudják, milyen stratégiát kell alkalmazni, hogyan lehet eredményt elérni a kampányokhoz.

Minden vállalkozás számára komoly mérlegelést igényel a megfelelő digitális marketing ügynökség kiválasztása. Ne kapkodd el a döntést! Válaszd a számodra legideálisabbat!

Válassz minket! Válaszd a DNA-t! “No more bullshit!”