Mire jó és milyen egy jó projektmenedzser?

Minek kell nekem fizetni még egy projektmenedzser munkáját is? Mit csinál ő egyáltalán, telefonálgat? Gondolom már sejted, hogy ennél sokkal több mindent csinál. Nem véletlenül alkalmaznak belőle ennyit, ám az igaz, hogy jó projektmenedzserből kifejezetten kevés van.

Milyen egy jó projektmenedzser?

A jó projektmenedzser hiperstrukturált és folyamatosan kommunikál

Egy igazán jó projektmenedzser szigorú. Szigorú rendszert épít, szigorúan ellenőrzi a feladatokat és nem engedi el a gyeplőt a nehéz helyzetekben sem. Mert amint ezt megteszi, a projekt szétesett és halálra van ítélve.

Bármennyire is triviálisnak tűnik, hogy jó szakemberek, egy csapatban simán megcsinálnak egy projektet, ez nem így van. Ahhoz, hogy haladjon és mindenki hasonló tempót tudjon tartani közben, az eredmény pedig olyan legyen, ami megfelel az elvárásoknak, ezt rendszerben kell tartani és ez külön embert kíván.

Elengedhetetlen, hogy jól kommunikáljon! Befelé a munkatársaival is, és ha szükséges, akkor kifelé is, attól függően, hogy milyen projekteket vezet. Egyszerre kell érteni nagyon sok ember nyelvén, türelmesnek lenni, de szigorúnak, és úgy presszionálni, ha szorít a határidő, ne konfliktus vagy befeszülés, hanem hatékony munka legyen az eredménye.

Ő az, aki mindig tudja, hogy:

  • A projekt éppen milyen fázisban tart?
  • Mi volt az előző lépés eredménye?
  • Mi lesz a következő lépés?
  • Tartható-e a határidő?
  • A költségvetési kereten még belül vagyunk-e? 

A jó projektmenedzser hatékonyan old meg problémákat

Problémamentes projektet még nem látott a világ. Mindig lesznek olyan elemei, ami nem úgy alakul, ahogy terveztük és ezek a legtöbbször egészen váratlanul tudnak a képbe kerülni. Az biztos, hogy ha valakinek, akkor a projektmendzsernek nem szabad kétségbeesnie. Ilyenkor nagy kreativitást kíván ez a pozíció, hogy a lehető leggyorsabban, a leghatékonyabb megoldást tudja megszervezni a csapatnak.

A projekt továbbhaladást gátló főbb tényezők az alábbiak lehetnek:

  • túlléptük a határidőt,
  • költségvetési gondok merültek fel,
  • új igény keletkezett ügyfél oldalon,
  • szakmai kompetencia hiány lépett fel az egyik csapattagnál,
  • vagy csak egyszerűen nem áramlik kellőképpen a szükséges infó.

Egy kifejezetten ritka és specifikus személyiséget kíván a pozíció, és higgyétek el, hogy ha ezt sikerül megtalálni a cégedhez, akkor aranyat ér. Következő részben tovább boncolgatjuk, hogy miért merjük ezt ilyen határozottan kijelenteni!